Despre sampoanele fara sulfati
Sunt sampoanele fara sulfati mai bune decat sampoanele obisnuite?
Pentru a afla daca sampoanele fara sulfati sunt mai eficiente decat cele fara, ar trebui mai intai sa intelegem ce sunt sulfatii. Sulfatii sunt compusii responsabili cu indepartarea murdariei si a uleiurilor din par si de la suprafata scalpului, Acestia au abilitatea de a atrage uleiurile si apa, ceea ce inseamna ca indeparteaza in mod eficient murdaria si uleiurile atunci cand sunt combinate cu apa. Tot sulfatii sunt responsabili si pentru spuma facuta de samponul tau.
Intrebarea este: de ce nu ti-ai dori sulfati in samponul tau avand in vedere proprietatile acestora? Ei bine, pentru ca isi fac treaba exagerat de bine. Asta inseamna ca sulfatii indeparteaza, pe langa murdarie si sebumul in exces, si uleiurile naturale de la nivelul scalpului de care ai nevoie, precum si umiditatea din firele de par, lasand podoaba capilara deshidratata si provocand alergii si iritatii la nivelul scalpului(stiti acel scalp roz,iritat,cu mancarimi si bubite?). Asadar, samponul fara sulfati este considerat a fi o alternativa mai blanda cu podoaba ta capilara, care nu iti agreseaza nici pielea capului, dar nici firele de par.
Exista, de asemenea, speculatii potrivit carora produsele care contin sulfati ar putea creste riscul de cancer, insa aceste teorii nu au fost confirmate de niciun studiu de specialitate.
Cand ar trebui sa folosim sampoane fara sulfati
IN cazul persoanelor care au parul deshidratat, uscat sau degradat ori il expun adesea tratamentelor cosmetice precum indreptarea permanenta, sampoanele fara sulfati sunt recomandate. Acestea au nevoie de un sampon care sa le portejeze parul, iar sampoanele cu sulfati il vor agresa, facandu-i mai mult rau.
Femeile cu parul ondulat, cret sau predispus electrizarii ar trebui, de asemenea, sa foloseasca un sampon fara sulfati. Intr-o asemenea situatie, sulfatii ridica cuticula firelului de par, facandu-l mai predispus electrizarii. Pe de alta parte, varianta fara sulfati va lasa parul hidratat astfel incat acesta va putea face fata efectului static.
Si in cazul problemelor la nivelul scalpului precum scalpul iritat ori prezenta eczemelor este recomandata, mai degraba, varianta fara sulfati asamponului.
Ai parul vopsit? Tot samponul fara sulfati este mai potrivit si pentru tine, asta pentru ca parul vopsit este mai deshidratat decat de obicei iar un sampon obisnuit ar contribui la deshidratarea sa. Mai mult decat atat, sampoanele fara sulfati sunt mai blande, ceea ce inseamna ca vor decolora intr-o masura mai mica nuanta parului tau.
Daca ai apelat la un tratament cu keratina pentru indreptarea parului ar trebui sa folosesti numai sampoane fara sulfati. Sulfatii indeparteaza substantele chimice folosite in timpul tratamentului, ceea ce inseamna ca dupa cateva spalari parul isi va pierde noua textura si nu va mai fi perfect drept.
La noi pe site gasiti sampoane fara sulfati, potrivite pentru orice tip de par, preturi avantajoase si calitate.Va recomand, cu drag
LEAVE A COMMENT
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.